Stress Terapi

Hvordan har du det? 

At være stresset kan komme til udtryk både fysisk, psykisk og adfærdsmæssigt. Hvilke symptomer du oplever og i hvilket omfang du oplever dem, kan være meget forskelligt, men som udgangspunkt handler det om at være opmærksom på fysiske og adfærdsmæssige forandringer. Har du det godt? Fysisk? Psykisk? Sover du godt? Har du god energi? Overskud i din hverdag? 

På psykiatrifonden.dk defineres stress på følgende måde:

"Man kan definere stress som en belastningstilstand,

som både kan være psykisk og fysisk.

Belastningstilstanden opstår, når ydre eller indre krav overstiger de ressourcer, den enkelte har – eller

oplever, at han eller hun har."

Signalerne på stress kan være mange og ofte også diffuse. Vi vænner os til dem: en snigende hovedpine, ømme muskler, nakken der driller, humøret bliver påvirket, fordøjelsen driller, vi bliver små-syge...

 

Det kan virke som småting, og netop derfor er det vigtigt at tage det alvorligt. Små skavanker der står på over tid, kan vokse sig til et langt større problem.  

Den stressede krop 

Fysiske og psykiske belastninger, smerter og chok opstået efter ulykker og længerevarende belastninger kan sætte kroppen i et højt stress-niveau der på sigt kan medføre sygdom.

Det kan det fordi vores nervesystem kun er beregnet til at være i en stress tilstand i kort tid ad gangen. Hyppig eller langvarig stress slider på kroppen. Vores nervesystem kommer på overarbejde. Bevidst/ubevidst er vi hele tiden på vagt og klar til at håndtere de udfordringer vi oplever. Det er en krævende tilstand at være i og det kan vi ikke holde til i længden.

 

Nogle af de ting der sker i en stress påvirket krop er:

  • hjertefrekvensen påvirkes og puls og blodtryk øges

  • blodgennemstrømning til hjerne og muskler øges, og sænkes i fordøjelses systemet

  • vores immunsystem påvirkes og vi bliver mere modtagelige overfor infektioner

  • øget risiko for at få blodpropper og åreforkalkning

  • vores hukommelse bliver påvirket og vi bliver dårlige til at koncentrere os

Kranio Sakral Terapi er yderst velegnet til at sænke stress niveauet i kroppen. Først og fremmest fordi kroppen hjælpes i en tilstand hvor nervesystemet får ro.

Behandlingen består af afspænding, blide tryk og teknikker der retter skellettet og rygsøjlen op, afslapning af overspændte muskler og løsning af bindevæv og kranieknoglerne. Kranio-sakral Terapi kan med fordel suppleres med NADA øreakupunktur.

Det er meget behageligt - og den milde tilgang til kroppen er lige præcist hvad den stressede krop har allermest brug for.

Alt det bedste i én behandling 

Kombination af kranio-sakral terapi, mindfulness, refleksion og samtale. Fokus er på at afspænde og få ro på dine tanker, din krop og dit nervesystem, så du kan komme fuldt og helt igennem forløbet og finde mod til at foretage de nødvendige justeringer i dit liv. Jeg tilbyder også NADA som en del af denne behandling.

Der er ikke tale om psykologisk rådgivning, men sparring i dit stress forløb.